
تعداد نشریات | 26 |
تعداد شمارهها | 447 |
تعداد مقالات | 4,557 |
تعداد مشاهده مقاله | 5,380,005 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,580,078 |
مطالعه عوامل تاثیر گذار بر روی فعالیت آنتیاکسیدانی روغن هسته خرما | ||
نشریه علوم و مهندسی جداسازی | ||
مقاله 6، دوره 10، شماره 1، شهریور 1397، صفحه 56-66 اصل مقاله (936.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22103/jsse.2018.2074 | ||
نویسندگان | ||
اشرف السادات فاطمی1؛ فیروزه دانافر* 2؛ هادی ابراهیم نژاد1؛ روح الله مرادی2 | ||
1دانشگاه شهیدباهنرکرمان | ||
2دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
چکیده | ||
درتحقیق حاضر روغن هسته خرما به روش خیساندن با حلال آلی پترولیوم اتر استخراج شد وتاثیر عوامل مرتبط با استخراج بر فعالیت آنتیاکسیدانی آن به صورت مطالعه هر فاکتور در هرزمان بررسی شد. بدین منظور پودر هسته در سه محدوده اندازه با میانگین قطر 50/497، 50/892 و 1705 تهیه و در شرایط متفاوت نسبت حلال به پودر، دما و زمان فرآیند روغن استخراج شد. فعالیت آنتیاکسیدانی روغن برمبنای IC50 با استفاده از تست DPPH تعیین گردید. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی روغن بسته به شرایط برای دو محدوده اندازه ذرات50/497 و µm1705 بدست آمد. مطالعه آماری نتایج بااستفاده از رگرسیون گام به گام نشان داد دو متغیر اندازه ذره و دما مهمترین عوامل تاثیرگذار برفعالیت آنتی اکسیدانی روغن بوده که حدود 86 درصد ازکل تغییرات فعالیت آنتی اکسیدانی را دربرمیگیرند. اثر متقابل همه پارامترها به جز دما و زمان همزدن درشیکرانکوباتور از نظر آماری با 99% اطمینان معنی دار تعیین شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
هسته خرما؛ روغن هسته خرما؛ آنتیاکسیدان؛ خیساندن با حلال آلی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 553 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 316 |