
تعداد نشریات | 26 |
تعداد شمارهها | 447 |
تعداد مقالات | 4,557 |
تعداد مشاهده مقاله | 5,379,998 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,580,062 |
مقایسه تأثیر سطوح مختلف اسانس آویشن شیرازی با آویلامایسین و پربیوتیک بر پایه باسیلوس سوبتلیس بر عملکرد سیستم ایمنی و بیان ژن موسین در جوجههای گوشتی | ||
مجله بیوتکنولوژی کشاورزی | ||
مقاله 3، دوره 11، شماره 1 - شماره پیاپی 33، خرداد 1398، صفحه 55-74 اصل مقاله (3.32 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22103/jab.2019.13490.1115 | ||
نویسندگان | ||
حمیدرضا سیدآبادی1؛ خدیجه نصیری2؛ سیدعبدالله حسینی3؛ زهرا رودباری* 4 | ||
1موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. کرج. ایران. | ||
2گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران. | ||
3موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. کرج. ایران | ||
4گروه علوم دامی-دانشکده کشاورزی- دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران | ||
چکیده | ||
هدف: هدف از مطالعه حاضر مقایسه تأثیر دو سطح مختلف آویشن شیرازی با آنتیبیوتیک آویلامایسین و پروبیوتیک بر پایه باسیلوس سوبتیلیس بر عملکرد ایمنی هومورال و سلولی و بیان ژن MUC2 در جوجههای گوشتی سویه آرین بود. مواد و روش: این مطالعه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی مشتمل بر 4 تکرار و هر تکرار شامل 25 قطعه جوجه اجرا شد. گروههای آزمایشی شامل، جیره پایه و جیره پایه حاوی 100 میلیگرم باسیلوس سوبتیلیس ،150 میلیگرم آویلامایسین، 200 میلیگرم اسانس آویشن و 400 میلیگرم اسانس آویشن شیرازی، به ترتیب بودند. به منظور ارزیابی سیستم ایمنی هومورال و سلولی، عیار پادتن تولید شده علیه گلبول قرمز گوسفند،شمارش تفریقی گلبول های سفید و درصد حجمی گلبول قرمز تعیین شدند.بیان ژن MUC2 بافت روده با استفاده از روش Real Time PCR بررسی شد. نتایج: نتایج نشان داد که پاسخ به گلبول قرمز گوسفندی، ایمنوگلبولینG و ایمنوگلبولینM تحت تأثیر گروههای آزمایشی قرار نگرفت(P>0.05). تعداد گلبولهای سفید و نسبت هتروفیل به لنفوسیت تحت تأثیر گروههای آزمایشی قرار نگرفتند(P>0.05). بیان ژن MUC2 در گروه جوجههایی که با جیره پایه حاوی آویشن تغذیه شدند به طور معنیداری در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافته بود(P | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن شیرازی؛ ژن موسین؛ جوجه گوشتی؛ سیستم ایمنی | ||
مراجع | ||
منابع توحیدی نژاد فاطمه، محمدآبادی محمدرضا، اسمعیلی زاده کشکوئیه علی، نجمی نوری عذرا (1393) مقایسه سطوح مختلف بیان ژنRheb در بافت های مختلف بز کرکی راینی. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی 6(4)، 50-35. جعفری دره در امیر حسین، محمدآبادی محمدرضا، اسمعیلی زاده کشکوئیه علی، ریاحی مدوار علی (1395) بررسی بیان ژن CIB4 در بافتهای مختلف گوسفند کرمانی با استفاده از Real Time qPCR. مجله پژوهش در نشخوارکنندگان 4(4)، 132-119. صفامهر علیرضا، چاووشی فرزاد، نوبخت علی (1396) اثرات آویشن، مرزه با و بدون آنزیم بر عملکرد، فراسنجه های خونی و ایمنی در جوجه های گوشتی. پژوهشهای تولیدات دامی ۸ (۱۶)، 78-70 نفیسی بهابادی محمود، دادگر شهرام، لکزائی فرحناز و همکاران (1395). تأثیر غلظتهای تحت حاد علفکش بوتاکلر بر برخی پارامترهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchusmykiss). مجله علمی شیلات ایران 25(2)، 160-151.
References Aami Azghadi M, Pilevar M, Arshami J, Mohamadkhani A (2010) Influence of various levels of thyme and cumin extracts on productive performance, egg quality and humoral immune responses of laying hens. The 4th Congress on Animal Science. Aeschbach R, Loliger J, Scott BC et al. (1994) Antioxidant actions of thymol, carvacrol, 6-gingerol, zingerone and hydroxytyrosol. Food Chem Toxicol 32, 31-36. Alagawany MM, Farag MR, Dhama K (2015a) Nutritional and biological effects of turmeric (Curcuma longa) supplementation on performance, serum biochemical parameters and oxidative status of broiler chicks exposed to endosulfanin the diets. Asian J Anim Vet Adv 10, 86-96. Alagawany MM, Farag MR, Dhama K et al.(2015b) Mechanisms and beneficial applications of resveratrol as feed additive in animal and poultry nutrition: a review. Int J Pharmacol Pharmacology 11:213-221. Al-Khdri AMA (2013) Effect of ginger (Zingiber officinale) and thyme (Thymus vulgaris) dietary supplementation on productive and immunological performance of broiler. Master thesis, Faculty of Agriculture and Forestry School of Animal Production Kurdistan Regional Government, Iraq Delhanty J, SolomonJB (1966) The nature of antibodies to goat erythrocytes in the developing chicken. J Immunol 11, 103–113. Fan M, Chen J (2001) Studies on antimicrobial activity of axtracts from thyme. Wei Sheng Wu Xue Bao 41,499-504. Farag MR, Alagawany MM, Dhama K (2014) Antidotal effect of turmeric (Curcuma longa) against endosulfan-induced cytogenotoxicity and immunotoxicity in broiler chicks. Int J Pharmacol10, 429-439. Gibson GR, Roberfroid BM (1995) Dietary modulation of the human colonic microbiota: introducing the concept of prebiotics. J Nutr 125, 1401-1412. Grass WB, Siegel HS (1983) Evaluation of the heterophile/lymphocyte ratio as a measure of stress in chickens. Avian Disease 27, 927-979. Griggs JP, Jacob JP (2005) Alternatives to antibiotics for organic poultry production. J Appl Poult Res 14, 750-756. Hassan FA, Awad A (2017) Impact of thyme powder (Thymus vulgaris L.) supplementation on gene expression profiles of cytokines and economic efficiency of broiler diets. Environ Sci Pollut Res 24, 15816-15826. Hertrampf JW (2001) Alternative Antibacterial Performance Promoters. Int J Poult Sci. 40, 50-52. Hoffman-Pennesi D, Wu C (2010) The effect of thymol and thyme oil feed supplementation on growth performance, serum antioxidant levels, and cecal Salmonella population in broilers. J Appl Poult Res 19, 432-443. Horn NL, Donkin SS, Applegate TJ, Adeola O (2009) Intestinal mucin dynamics: response of broiler chicks and white pekin ducklings to dietary threonine. Poul Sci 88, 1906-1914. Jafari Darehdor AH, Mohammadabadi MR, Esmailizadeh AK, Riahi Madvar A (2016) Investigating expression of CIB4 gene in different tissues of Kermani Sheep using Real Time qPCR. J Rumin Res 4, 119-132 (In Persian). Jamroz D, Wiliczkiewicz A, Wertelecki T et al. (2005) Use of active substances of plant origin in chicken diets based on maize and domestic grains. Poult Sci 46, 485-493. Kamali Sangani A, Masoudi AA (2014) The effects of herbal plants on Mucin 2 gene expression and performance in ascetic broilers. Iran J Vet Res 8, 47-52 Lee KW, Everts H, Kappert HJ et al. (2003) Effects of dietary essential oli components on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chickens. Br Poult Sci 44, 450-457. Mohammadabadi MR, Jafari AHD, Bordbar F (2017) Molecular analysis of CIB4 gene and protein in Kermani sheep. Brazil J Med Biol Res 50, e6177. Mohammadabadi MR, Nikbakhti M, Mirzaee HR et al. (2010) Genetic variability in three native Iranian chicken populations of the Khorasan province based on microsatellite markers. Russ J Genet 46, 505-509. Mohammadabadi MR, Tohidinejad F (2017) Charachteristics determination of Rheb gene and protein in Raini Cashmere goat. Iran J Appl Anim 7, 289-295. Montagne L, Piel C, Lalles JP (2004) Effect of diet on mucin kinetics and composition: nutrition and health implications. Nutr Rev62, 105-114 Mountzouris KC, Tsirtsikos P, Kalamara E et al. (2007) Evaluation of the efficacy of a probiotic containing Lactobacillus, Bifidobacterium, Enterococcus, and Pediococcus strains in promoting broiler performance and modulating cecal microflora composition and metabolic activities. Poult Sci 86, 309-317. NafisiBahabadi M, Dadgar S, Lakzaei F et al. (2016) The effect of subacute concentrations of Butachlor herbicide on some blood parameters in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss).isfj 25,151-160.( in Persian) Ocak N, Erener F, Burak AK et al. (2008) Performance of broilers feed diets supplemented with dry peppermint (Mentha Piperita L.) or thyme (thymus Vulgaris L.) leaves as growth promoter source. Czech J Anim Sci 53, 169-175. Safamehr A, Chavooshi F, Nobakht A (2017) The effects of Saturea and Thyme medicinal plants with or without enzyme on performance, blood parameters in broiler chickens. rap 8, 70-78. (in Persian). Sajed H, Sahebkar A, Iranshahi M (2013) Zataria multiflora Boiss. (Shirazi thyme) an ancient condiment with modern pharmaceutical uses. J Ethnopharmacol 145, 686698. Sepehri Moghadam H (2010) Effect of threonine and vitamin A on performance, histology characterization and gene expression of mussin 2 in broiler chickens. Master Thesis. Ferdowsi university of Mashhad. pp. 70-80. Smirnov A, Sklan D, Uni Z (2004) Mucin dynamics in the chick small intestine are altered by starvation. J Nutr 134, 736-742. Soufy B, Mohammadabadi MR, Shojaeyan K et al. (2009) Evaluation of Myostatin gene polymorphism in Sanjabi sheep by PCR-RFLP method. Anim Sci Res19, 81-89. Steiner T (2009) Application and benefits of phytogenics in egg production.In: Steiner T (ed) Essentialoils—biochemistry, production and utilization. Phytogenics in animal nutrition, Natural concepts to optimize gut health and performance. Nottingham University Press, Nottingham, pp 157-167. Tohidi nezhad F, Mohammadabadi MR, Esmailizadeh AK, Najmi Noori A (2015) Comparison of different levels of Rheb gene expression in different tissues of Raini Cashmir goat. Agric Biotechnol J 6, 35-50 (In Persian). Van der Sluis M, Melis HM, Jonckheerec N et al. (2004) The murine Muc2 mucin gene is transcriptionally regulated by the zinc-finger GATA-4 transcription factor in the intestinal cells. Biochem Biophys Res Commun 325, 952-996. Wegmann T, Smithies O (1966) A simple hemagglutination system requiring small amounts of red cells and antibodies. Transfusion 6, 67-75. Wenk C (2000) Why all the discussion about herbs Proc. Alltech’s 16th Ann. Symp. Biotechnol. In the Feed Industry. Ed. Lyons, TP, Alltech Tech Publ, Nottingham, University Press, Nicholasvile, KY. pp: 79-96. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 613 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 697 |