
تعداد نشریات | 26 |
تعداد شمارهها | 447 |
تعداد مقالات | 4,557 |
تعداد مشاهده مقاله | 5,380,003 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,580,074 |
تعیین تابع تولید و ارزش اقتصادی نهاده آب در تولید سیبزمینی و یونجه در دشت اردبیل | ||
پژوهش های نوین در مهندسی آب پایدار | ||
دوره 1، شماره 1، شهریور 1401، صفحه 1-13 اصل مقاله (3 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22103/nrswe.2022.19510.1004 | ||
نویسندگان | ||
رسول نوری خواجه بلاغ* 1؛ محمد رضا خالدیان2؛ محمد کاوسی کلاشمی3؛ محمدتقی عظیمی4 | ||
1دانشجوی دکترای گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
2دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
3دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
4کارشناس آب منطقهای، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
افزایش جمعیت در سطح دنیا و بالا رفتن میزان تقاضای آب در اکثر نقاط دنیا، مشکلات زیادی را در توزیع و تخصیص منابع آبی در بخشهای مختلف شرب، صنعت و کشاورزی بهوجود آورده است. دشت اردبیل بهدلیل قرار گرفتن در اقلیم سرد و خشک در تأمین آب مصرفی بخش کشاورزی با مشکل کمآبی مواجه است. یکی از راهکارهایی که میتواند تا حدودی این مشکل را حل کند مدیریت جامع آب است که یک روش اقتصادی دارای اهمیت بوده و با ارزشگذاری میتوان بین عرضه و تقاضای آب تعادل ایجاد کرد. در این مطالعه برای تعیین ارزش اقتصادی آب در تولید محصولات سیبزمینی و یونجه از روش تابع تولید استفاده شد. نتایج بهدستآمده نشان داد که متوسط مقدار تولید نهایی نهاده آب آبیاری برای محصول سیبزمینی و یونجه بهترتیب برابر با 459/0 و 125/0، با ارزش اقتصادی 8/11486 و 4/2759ریال بر مترمکعب میباشد. همچنین بالاترین میزان مصرف آب در تولید سیبزمینی و یونجه به ترتیب برابر با 14400 مترمکعب و 10000 مترمکعب در هکتار و میانگین مصرف آب به ترتیب برابر با 03/12091 و 52/6786 مترمکعب در هکتار بهدست آمد. در نتیجه با آگاهی دادن به کشاورزان بابت پیامدهای برداشت بیرویه از منابع آبی و اصلاح قیمت آب کشاورزی بر اساس ارزش نهایی تولید، میتوان از هدررفت و مصرف بیرویه آب در بخش کشاورزی جلوگیری کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
توابع تولید؛ دشت اردبیل؛ عملکرد؛ کشاورزی؛ کود؛ نیروی انسانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 628 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 293 |