
تعداد نشریات | 26 |
تعداد شمارهها | 447 |
تعداد مقالات | 4,557 |
تعداد مشاهده مقاله | 5,379,997 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,580,061 |
بهینه سازی استخراج اسانس از صمغ آنغوزه به روش تقطیر به کمک مایکروویو و شناسایی ترکیبات اسانس | ||
نشریه علوم و مهندسی جداسازی | ||
دوره 15، شماره 1، شهریور 1402، صفحه 90-105 اصل مقاله (1.28 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22103/jsse.2023.3864 | ||
نویسندگان | ||
زهرا حسینعلی زاده؛ فیروزه دانافر* | ||
گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش پس از تعیین اثر میزان حلال، تاثیر پارامترهای زمان، نسبت حلال به جامد و توان بر بازدهی استخراج اسانس از صمغ آنغوزه که خواص دارویی متعددی دارد، به روش تقطیر به کمک مایکروویو بررسی شد. با آنالیز آماری به روش سطح پاسخ مشخص شد که پارامترهای زمان، نسبت و توان دارای تاثیری معنی دار بر بازدهی هستند. شرایط بهینه برای رسیدن به حداکثر بازدهی استخراج، نسبت حلال به جامد 30 میلی لیتر بر گرم، توان 900 وات و زمان 26 دقیقه به دست آمدند که با انجام آزمایش تحت این شرایط مقدار بازدهی (درصد وزن اسانس به وزن ماده ی اولیه خشک) 0/045 ± 4/853 به دست آمد. مطابق با نتایج آنالیز 71GC/MS ترکیب شناسایی شد که 97/18 درصد کل اسانس را تشکیل می دادند. برخی از ترکیبات اصلی عبارت بودند از: γ-Eudesmol، Alpha.-Pinene، 2-.Beta.-Pinene. ترکیب γ-Eudesmol اصلی ترین ترکیب بود که بالاترین درصد اسانس را تشکیل داده بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنغوزه؛ تقطیر؛ مایکروویو؛ اسانس؛ GC/MS | ||
مراجع | ||
[1] A.E. Edris (2007) “Pharmaceutical and therapeutic potentials of essential oils and their individual volatile constituents: a review”. Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives. 21(4), 308-323.
[2] S. Baptista-Silva. S. Borges. O.L. Ramos. M. Pintado. and B. Sarmento (2020) “The progress of essential oils as potential therapeutic agents: A review”. Journal of Essential Oil Research. 32(4), 279-295.
[3] F. Golmohammadi (2016) “Ferula assa-foetida as a main medicinal plant in East of Iran (Harvesting, main characteristics and economical importance)”. Journal of Progressive Agriculture. 7(2), 1-15. [4] C. Turek. and F.C. Stintzing (2013) “Stability of essential oils: a review”. Comprehensive reviews in food science and food safety. 12(1), 40-53. [5] احسان عالی، رزاق محمودی، مسعود کاظمینیا، رضا حضرتی و فرزین آذرپی (1396) «اسانس های گیاهی به عنوان ترکیبات دارویی طبیعی: مقاله مروری»، مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دوره 75، شماره 7، صفحههای 480-489.
[6] Z.A. Aziz. A. Ahmad. S.H.M. Setapar. A. Karakucuk. M.M. Azim. D. Lokhat. ... and G.M. Ashraf (2018) “Essential oils: extraction techniques, pharmaceutical and therapeutic potential-a review”. Current drug metabolism. 19(13), 1100-1110.
[7] E.F.Topdas. M. Sengul. A. Taghizadehghalehjoughi. and A. Hacimuftuoglu (2020) “Neuroprotective Potential and Antioxidant Activity of Various Solvent Extracts and Essential Oil of Ferula orientalis L”. Journal of Essential Oil Bearing Plants. 23(1), 121-138.
[8] N. Faqeryar. and Y. Mori (2018) “Extraction of Essential Oils from Afghanistan Medicinal Plants Using Microwave and Conventional Methods”. Journal of Pharmacy and Pharmacology. 6, 202-16.
[9] M. Mohammadhosseini. and M. Nekoei (2014) “Chemical compositions of the essential oils and volatile compounds from the aerial parts of Ferula ovina using hydrodistillation, MAHD, SFME and HS-SPME methods”. Journal of Essential Oil Bearing Plants. 17(5), 747-757.
[10] U. Yaqoob. and I.A. Nawchoo (2016) “Distribution and taxonomy of Ferula L.: A review”. Res. Rev. J. Bot. 5(3), 15-23.
[11] M. Salehi. M.R. Naghavi. and M. Bahmankar (2019) “A review of Ferula species: Biochemical characteristics, pharmaceutical and industrial applications, and suggestions for biotechnologists”. Industrial Crops and Products. 139, 111511.
[12] F. Golmohammadi (2019) “Ferula assa-foetida and its Traditional Knowledge and Economic Importance in the Rural Areas of South East of Iran”. Black Sea Journal of Agriculture. 2(3), 164-170.
[13] A. Saadatfar. S.H. Jafari. and I. Tavassolian (2020) “Improving biochemical traits, oleo-gum yield and compositions of asafoetida (Ferula assa-foetida L.) essential oil using 24-epibrassinolide in Kerman natural habitats (Iran)”. Journal of Medicinal Plants. 20(77), 93-107.
[14] R. Niazmand. and B.M. Razavizadeh (2021) “Ferula asafoetida: chemical composition, thermal behavior, antioxidant and antimicrobial activities of leaf and gum hydroalcoholic extracts”. Journal of Food Science and Technology. 58(6), 2148-2159.
[15] C.K. George (2012) “Asafoetida”. Handbook of Herbs and Spices, Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition. 151-165.
[16] A.C. Stratakos. and A. Koidis (2016) “Methods for extracting essential oils”. In Essential oils in food preservation, flavor and safety. Academic Press. 31-38.
[17] F. Dahmoune. G. Spigno. K. Moussi. H. Remini. A. Cherbal. and K. Madani (2014) “Pistacia lentiscus leaves as a source of phenolic compounds: Microwave-assisted extraction optimized and compared with ultrasound-assisted and conventional solvent extraction”. Industrial Crops and Products. 61, 31-40.
[18] V. Samavati. and M. Adeli (2014) “Isolation and characterization of hydrophobic compounds from carbohydrate matrix of Pistacia atlantica”. Carbohydrate polymers. 101, 890-896.
[19] S. Karimi. S. Sharifzadeh. and H. Abbasi (2020) “Sequential ultrasound-microwave assisted extraction as a green method to extract essential oil from Zataria multiflora”. Journal of Food and Bioprocess Engineering. 3(2), 101-109. [20] A. Filly. X. Fernandez. M. Minuti. F. Visinoni. G. Cravotto. and F. Chemat (2014) “Solvent-free microwave extraction of essential oil from aromatic herbs: from laboratory to pilot and industrial scale”. Food chemistry. 150, 193-198.
[21] A. Bampouli. K. Kyriakopoulou. G. Papaefstathiou. V. Louli. M. Krokida. and K. Magoulas (2014) “Comparison of different extraction methods of Pistacia lentiscus var. chia leaves: Yield, antioxidant activity and essential oil chemical composition”. Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants. 1(3), 81-91.
[22] G. A. Cardoso-Ugarte. G. P. Juárez-Becerra. M. E. SosaMorales. and A. López-Malo (2013) “Microwave-assisted extraction of essential oils from herbs”. Journal of Microwave Power and Electromagnetic Energy. 47(1), 63-72.
[23] S. Périno-Issartier. C. Ginies. G. Cravotto. and F. Chemat (2013) “A comparison of essential oils obtained from lavandin via different extraction processes: Ultrasound, microwave, turbohydrodistillation, steam and hydrodistillation”. Journal of Chromatography A. 1305, 41-47.
[24] هاجر امینی، محمدرضا نقوی، مهرداد ایرانشاهی، نجمه یزدانفر و جابر نصیری (1398) «آنالیز ترکیب شیمیایی اندامهای مختلف Ferula assa-foetida L. با استفاده از GC-MS»، مجله علوم گیاهان زراعی ایران، دوره 50، شماره 3، صفحه های 89-96.
[25] سینا شکوری، علیرضا متولیزاده کاخکی و مهنا دیلم صالحی (1394) «بررسی ترکیبات شیمیایی، خواص ضدمیکروبی، فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس و عصاره گیاه آنغوزه (Ferula assa foetida L) در نیشابور»، بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران ، قوچان.
[26] M. Turk. C. Mathe. A.S. Fabiano-Tixier. D. Carnaroglio. and F. Chemat (2018) “Parameter optimization in microwave-assisted distillation of frankincense essential oil”. Comptes Rendus Chimie. 21(6), 622-627.
[27] S. Mollaei. F. Sedighi. B. Habibi. S. Hazrati. and P. Asgharian (2019) “Extraction of essential oils of Ferulago angulata with microwave-assisted hydrodistillation”. Industrial Crops and Products. 137, 43-51.
[28] C. Detti. L. B. dos Santos Nascimento. C. Brunetti. F. Ferrini. and A. Gori (2020) “Optimization of a green ultrasound-assisted extraction of different polyphenols from Pistacia lentiscus L. leaves using a response surface methodology”. Plants. 9(11), 1482.
[29] H. S. Kusuma. and M. Mahfud (2017) “Microwave hydrodistillation for extraction of essential oil from Pogostemon cablin Benth: analysis and modelling of extraction kinetics”. Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants. 4, 46-54.
[30] I. Elez Garofulić. V. Kruk. A. Martić. I. Martić. Z. Zorić. S. Pedisić. ... and V. Dragović-Uzelac (2020) “Evaluation of polyphenolic profile and antioxidant activity of Pistacia lentiscus L. leaves and fruit extract obtained by optimized microwave-assisted extraction”. Foods. 9(11), 1556.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 346 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 246 |