
تعداد نشریات | 26 |
تعداد شمارهها | 447 |
تعداد مقالات | 4,557 |
تعداد مشاهده مقاله | 5,380,001 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,580,066 |
بررسی میزان فنول کل در گیاه چای کوهی(Stachys lavandulifolia Vahi)از طریق کشت کالوس و امکان افزایش آن با استفاده از محرک ها | ||
مجله بیوتکنولوژی کشاورزی | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 2، اسفند 1391، صفحه 77-88 اصل مقاله (252.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22103/jab.2012.483 | ||
نویسندگان | ||
بیلال مهربانی1؛ سنبل ناظری* 2؛ خسرو پیری3 | ||
1فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
2استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
3دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
چکیده | ||
گزارشات متعدد نشان داده است که گیاهان در شرایط درون شیشه ای قادر به تولید متابولیتهای ثانویه ارزشمند از نظر داروئی مانند ترکیبات فنولی هستند. پلی فنولها و یا ترکیبات فنولی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی هستند. در طی سالهای اخیر مطالعات داروشناسی نشان داده است که عصاره و ترکیبات حاصل از گیاهان متعلق به جنس Stachys خواص ضد باکتری، ضداکسیدان، ضد نفریت، ضد هپاتیت، ضد فشار خون پائین داشته و دارای اثرات آرام بخش هستند. Stachys lavandulifulia Vahi. با نام محلی چای کوهی، در مناطق مختلف ایران پراکندگی دارد. در این مطالعه، اثر غلظتهای مختلف -D 4،2 بر میزان القاء کالوس در ریز نمونههای برگ و همچنین اثر دو محرک متیل جاسمونات و اسید سالیسیلیک در زمانهای مختلف (2، 10 و 20 روز پس از کشت) بر میزان تولید فنول در کالوسها مورد بررسی قرار گرفتند. بهترین غلظت جهت القاء و رشد کالوس در 1 و2 میلی گرم در لیتر-D4،2 مشاهده شد. نتایج حاصل از بکارگیری محرکها نشان داد که تفاوت معنی داری در میزان فنول کل تولیدی بین تیمار محرک و شاهد وجود دارد. اثر زمان بر تولید فنول کل در این آزمایش معنی دار بود، در حالیکه تفاوت معنی داری بین اثرات متقابل آنها با هم مشاهده نگردید. بیشترین میزان فنول در تیمار دارای 10 میکرومولار متیل جاسمونات و بعد از گذشت 10 روز از کشت حاصل گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
چای کوهی؛ کالوس؛ فنول کل؛ متیل جاسمونات و اسید سالیسیلیک | ||
اصل مقاله | ||
Stachys lavandulifolia Vahi., callus culture, total phenol, Elicitors
| ||
مراجع | ||
Babakhanlo P, Sefid Kon F (1998). Researches medicinal and aromatic plant. Researches Institute of Forests and Rangelands. Pp: 120 (In Farsi). Javidnia K, Mojab F, Mojahedi SA (2004). Chemical constituents of the essential oil of Stachys lavandulifolia Vahl from Iran. Iranian Journal of Pharmaceutical Research. 3:61-63 (In Farsi). Kalvandi, R (2003). Final report of investigate project of Encyclopedia information of medicinal plants in Hamedan province. unpublished. 2: 666-668 (In Farsi). Lim Z.X, Ling A. P.K, and Husseni, S (2009). Callus induction of Ocimum sancatum and estimation of its total flavonoids content. Asian Journal of Agriculture Science. 1: 55-61. Marigo, G (1973). Sur une méthode de fractionnement et d’estimation des composesphenoliques chez les vegetaux. Analusis. 2: 106–110. Matkowski, A (2008). Plant in vitro culture for the production of antioxidants — A review. Biotechnology Advances. 26: 548–560. Mozaffarian, V (1996). A dictionary of Iranian Plant names. Tehran: Farhang Moaser. Pp: 522 (In Farsi). Murashige T, Skoog F (1962). A revised medium forrapid growth and bioassays with Tobacco tissue cultures. Plant Physiology. 15:473-497. Namadeo AG (2007). Plant cell Elicitation for production of secondary metabolites— A review. Pharmacogenocy Review. 1:154-160. Neumann K.H, Kumar A, Imani J (2009). Plant cell and tissue culture. A tool in biotechnology. Springer- Verlag Berlin Heidelberg. Pp:333. Nicolaeva T.N, Zagoskina, N.V and Zaprometov, M.N (2009). Production of phenolic compounds in callus cultures of Tea plant under the effect of 2,4-D and BA. Russin Journal of Plant Physiology. 56: 45-49. Rabbani M, Sajjadi SE, Jalali A (2005). Hydroalcohol extract and fractions of Stachy lavandulifolia Vahl: Effects on spontaneous motor activity and elevated plus-maze behaviour. Phytotherapy Reaserch. 19: 854–858. Ravishandera GA, Bhyalakshmi N, Ramachandra Rao S (1999). Production of food additive. Biotechnology:Secondary metabolites. New Dehli:Oxford IBH. 89-110. Sayd SS, Taie AHA, Taha S (2010). Micropropagation, antioxidant activity, total phenolic and flavonoid content of Gardenia Jasminoide ellis as affected by growth regulators. International Journal of Academic Research. 2: 184-191. Slinkard K, Singleton V.L (1977). Total phenol analyses: automation and comparison with manual methods. American Journal Enology and Viticulture. 28: 49–55. Sonja G, Maury, S Delaunay, A Spasenoski, M Joseph, C Hagege, D (2007). Jasmonic acid elicitation of Hypericum perforatum L. cell suspensions and effects on the production of phenylpropanoids and naphtodianthrones. Plant Cell Tissue Organ Culture. 89:1–13. Taveira M, Ferreres F, Pereira MD, Sousa C, Andrade B.P, Martins A, Pereira AJ, Valentao, P (2009). In vitro culture of Brassica oeracea L.Var . Costata Dc: potential plant bioreactor for antioxidant phenolic compounds. Journal of Agricultural and food chemistry. 57:1247-1252. Wen Wang J, Yong Wu J (2010). Tanshinone biosynthesis in Salvia miltiorrhiza and production in plant tissue cultures. Application Microbiology Biotechnology. 88:437-449. Yang J, Gong ZC, Tan X (2008). Induction of callus and extraction of alkaloid from Yimu Cao (Leonurus hetrophylus Sw.) culture. African Journal of biotechnology. 7:1157-1162. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,102 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,363 |