
تعداد نشریات | 26 |
تعداد شمارهها | 447 |
تعداد مقالات | 4,557 |
تعداد مشاهده مقاله | 5,379,999 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 3,580,063 |
ترسیم مرزهای اقتصادی بین تکنولوژی¬های آمین، غشایی و ترکیبی در شیرین¬سازی گاز طبیعی | ||
نشریه علوم و مهندسی جداسازی | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 1، شهریور 1390، صفحه 9-19 اصل مقاله (1.61 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22103/jsse.2011.68 | ||
نویسندگان | ||
محسن حیدری؛ مهدی پورافشاری چنار* ؛ مجید پاکیزه | ||
چکیده | ||
با توجه به جایگاه ایران در ذخایر جهانی گاز و توسعه کشور، شیرینسازی گاز طبیعی دارای اهمیت خاصی میباشد. اغلب گازهای طبیعی شامل آلودگیهایی مانند دیاکسیدکربن و سولفیدهیدروژن میباشند که این آلودگیها قبل از تحویل گاز طبیعی به خطوط لوله بایستی حذف شوند و به مقدار استاندارد کاهش یابند. توسعه تکنولوژی غشایی در دهههای اخیر در جهان، این تکنولوژی را قابل رقابتتر با روشهای معمول شیرینسازی کرده است. در این مقاله هدف ارائه مرزهای اقتصادی بین تکنولوژیهای آمین، غشاء و هیبرید برای شیرینسازی مخلوطهای گازی حاوی متان، دیاکسیدکربن و سولفیدهیدروژن میباشد. در این مطالعه شبیهسازی واحد آمین با استفاده از نرمافزار Aspen-Hysys انجام شد. همچنین مدلسازی و شبیهسازی سیستم غشایی به روش دقیق و با استفاده از نرمافزار MATLAB صورت گرفت. پیکربندی سیستم غشایی از نوع دومرحلهای با جریان برگشتی در نظر گرفته شد. همچنین تاثیر پارامترهای مختلف مانند فشار گاز ورودی، فشار جریان تراوشیافته، ترکیب و دبی گاز ورودی بر هزینه سیستمهای غشایی و آمین بررسی شده است. نتایج نشان داد که برای خوراک CO2/CH4 مرز اقتصادی شامل سه ناحیه آمین، غشایی و ترکیبی است که در دبیهای پایین و در تمام محدوده غلظت، واحد غشایی از نظر اقتصادی به صرفه است. برای خوراک CO2/H2S/CH4 مرز اقتصادی شامل دو ناحیه آمین و ترکیبی است که تمام پالایشگاههای گاز کشور در حال حاضر در این نمودار و در ناحیه اقتصادی آمین قرار میگیرند. | ||
کلیدواژهها | ||
شیرین¬سازی گاز سیستم غشایی ارزیابی اقتصادی واحد ترکیبی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,838 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,200 |